komplettera textproduktion

Nätverk och relationer är nyckeln till att lyckas som entreprenör

”Som egenföretagare är man inte större än sitt nätverk.” Denna devis var för mig avgörande för att lyckas. Genom att skapa, odla och vårda kontakter och relationer vävs sakta men säkert ett kluster av människor samman. Människorna är det primära, inte företaget. Kunden står alltid i fokus, men det är personerna man möter som blir noderna i nätet.

Redan från början var nätverkande en viktig del för Kompletteras existens. Insikten att göra det sociala till en bärande del i verksamheten landade dock inte fullt ut förrän senare. Idag är det tydligt att det relations-och nätverksbaserade sättet att skapa kontakter är vad som leder till nya uppdrag, nya kundrelationer och utveckling.

Kompletteras bästa tips för lyckat relationsnätverkande:

  1. Gå på bransch- eller egenföretagarträffar, gå gärna med i en lokal företagarförening eller liknande. Komplettera är med i Creative Cluster, det rekommenderas varmt för alla i Sjuhärad.
  2. Mingla. Om det är svårt, skaffa ett par bra öppningsrepliker som funkar för dig.
  3. Delta i utbildningar och seminarier, det finns mycket som är kostnadsfritt eller inte kostar så mycket
  4. Gå med i Unionen Egenföretagare, de har massor av bra förmåner, utbildningar och aktiviteter.
  5. Var aktiv på Linkedin och andra sociala kanaler där dina branschkollegor och kunder finns. Engagera dig i deras inlägg, dela dina tankar.
  6. Sitt inte bara hemma och jobba, på co-working-kontor kan man knyta massor av nya kontakter.
  7. Knyt kontakter med andra frilansare. Ett plus ett blir tre. Minst.

Hör gärna av dig om du har funderingar eller vill snacka företagande. I Kompletteras nätverk finns alltid plats för fler pusselbitar och tillsammans blir vi bättre. Teamwork = Dreamwork.